Je weet dat cybersecurity belangrijk is voor je organisatie, maar de investering in middelen en vaardigheden ontmoedigt je? Twijfel niet! In België bestaan er verschillende subsidiemechanismen om je te ondersteunen bij de uitvoering van je beschermingsmaatregelen.

Deze pagina bundelt de informatie over de subsidies die de verschillende overheden op nationaal en gewestelijk niveau ter beschikking stellen van ondernemingen en organisaties in België.
 

Je vindt hieronder een eerste pakket nuttige informatie (voor wie, waarvoor, wat zijn de voordelen). We raden je aan om de websites van de verschillende initiatieven te raadplegen, waar je alle nodige informatie vindt en je subsidieaanvraag kan indienen.

Ben je geïnteresseerd in initiatieven in België die adviezen, bewustmakings- en opleidingstools en middelen verzamelen om je organisatie te ondersteunen bij de implementatie van cyberbeveiligingsmaatregelen? Raadpleeg dan onze speciale pagina Cybersecurity in België.
 

Nationaal coördinatiecentrum investeringen cybersecurity

Vind ook de lijst van EU-investeringsprogramma's op de pagina van het Nationaal Coördinatiecentrum. De nieuwe werkprogramma's zijn door de Europese Commissie goedgekeurd voor zowel het programma Digitaal Europa als Horizon Europa, maar ook voor het Europees Defensiefonds. Ze bevatten allemaal toewijzingen voor cyberbeveiligingsprojecten.

PROJECTOPROEPEN